Kust Kihnus süüa saada?
See on üks populaarsemaid küsimusi, mida me suvehooajal saame. Kuna talvisel hooajal ei käi meil palju turiste, on meie kohalikud kohvikud ja restoranid avatud ainult suvel. Kuid ära muretse, kui külastad Kihnut aasta külmematel ja pimedamatel kuudel, ei jää sa nälga. Enamik majutuskohti pakub lisaks majutusele ka toitlustusteenust või on võimalik eelnevalt kokku leppida toitlustajaga, kui tullakse suurema seltskonnaga. Mõned meie kohaliku toitlustajad on leitavad SIIT.
Suvehooajal on avatud järgmised kohvikud:
- KURASE KOHVIK / BAAR
Kurase kohvik on avatud iga päev 11.00 - 20.00 kuni 31.08.2025. FB - Kurase baar
Kurase Baar on avatud R ja L 22.00-04.00 kuni 31.08.2025. FB - Kurase baar - KOHVIK PANIPAIK
Kohvik Panipaik on avatud juuni-august E-L 14.00-22.00 ja P 9.00-19.00. FB lehelt - Kohvik Panipaik - ROOSLAIU TALU
Rooslaiu kohvik on avatud juuni-august iga päev 9.00 - 18.00. FB - Rooslaiu talu - ARU GRILL
Kõige värskemat infot lahtiolekuaega kohta leiab kohviku FB lehelt - Aru grill - UIÕ-KURAGA ÕUÕ
Kõige värskemat infot lahtiolekuaega kohta leiab kohviku FB lehelt - Uiõ-Kuraga õuõ - LOHU TALU SUVEKOHVIK
Kõige värskemat infot lahtiolekuaega kohta leiab kohviku FB lehelt - Lohu Käsitöö - LUMISTE TALU
Kõige värskemat infot lahtiolekuaega kohta leiab kohviku FB lehelt - Lumiste Talu Tooted - MIINUSBAAR
Kõige värskemat infot lahtiolekuaega kohta leiab kohviku FB lehelt - MIINUSBAAR
Kihnlaste söögid on ka tänapäeval veidi teistsugused. Kuna elatakse keset merd, süüakse palju kala, kodus küpsetavad pereemad leiba ja saia. Kindlate toitude tegemine kindlatel nädalapäevadel on saarel tänaseni vastu pidanud: laupäeva õhtul tehakse kartuliputru ning võetakse soe sai ahjust välja. Kolmapäev on samuti pudrupäev ja pühapäeval keedetakse suppi. Kindlad söögid on kosjas, pulmas ja pühade ajal, (näiteks surnu kirtsu panemisel süüakse vana kombe kohaselt putru).
Tähtsat täiendust kihnlaste igapäevasele söömisele annab meri, erinevat kala süüakse erineval viisil. Väga tihti on igapäevaseks toiduks keedetud kartulid hautatud räimedega ning panniliha. Peolaua krooniks on liha ja kartulid, mis keedetud ühes potis, kindlasti küpsetatakse lihapirukaid. Kihnlaste maiusroog on ajast-aega olnud hülgeliha, mida keedetakse koos koorega kartulitega. Uuem roog on suitsutatud hülgeliha, aga see maitseb rohkem massakatele kui kihnlastele endile. Kevaditi tarvitatakse toiduks kosklate mune, eriti sobivad oma tumekollase värvi tõttu kookide küpsetamiseks